Algemeen
Voorschool & Peuterschool De Meerpaal
Een voorschool is een peuterschool waar extra nadruk ligt op de ontwikkeling van leerlingen. Een voorschool werkt met twee leidsters per groep. Alle leidsters hebben een extra opleiding gevolgd, waardoor ze leerlingen beter kunnen stimuleren en ondersteunen op het gebied van bijvoorbeeld taal en sociale vaardigheden. Deze voorschool bevindt zich op De Meerpaal naast het speellokaal. Het programma dat op de peuterschool wordt aangeboden wordt afgestemd met de leraren en sluit aan op het programma in groep 1 en 2 van De Meerpaal. Zij gebruiken dezelfde methode en ook hetzelfde volgsysteem. Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van taal, sociale en/of motorische ontwikkeling kunnen vier dagdelen per week terecht op een peuterschool. Andere leerlingen kunnen twee dagdelen per week naar de peuterschool. 
 
Inschrijving en Plaatsing Peuterschool

Vanaf 2.5 jaar mag uw kind geplaatst worden op de peuterschool. Het is mogelijk dat er een wachtlijst is op de school van uw keuze. Het is daarom aan te raden uw kind alvast in te schrijven. Dit kan via onze website www.scohpeuterscholen.nl. U ontvangt direct een bevestiging dat uw inschrijving verstuurd is. Zodra deze verwerkt is in ons administratiesysteem, ontvangt u nog een officiële bevestiging op het emailadres die u heeft opgegeven. Als u hulp nodig heeft bij het invullen van het inschrijfformulier, kunt u altijd terecht bij de pedagogisch medewerkers op de groep. U bent ook van harte welkom voor een rondleiding. U kunt hiervoor een afspraak maken op de peuterschool van uw keuze.
Kinderen die een indicatie hebben gekregen van het consultatiebureau en/of een broertje of zusje al op de basisschool hebben, krijgen voorrang bij plaatsing. 
Indien u vragen heeft over de beschikbaarheid, vergoedingen en betalingen, kunt u terecht bij onze afdeling Planning & Plaatsing. Zij zijn telefonisch bereikbaar op schooldagen tussen 9.00-13.00 uur en per email; peuterscholen@scoh.nl. Zij staan u graag te woord.
Als uw kind geplaatst kan worden, wordt u hierover geïnformeerd en ontvangt u een plaatsingsovereenkomst. Zodra deze getekend is, kan uw kind starten op de peuterschool op de datum die is afgesproken. De plaatsing eindigt automatisch als uw kind 4 jaar wordt. Mocht u tussentijds de peuteropvang willen beëindigen, is er een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen kan op iedere dag van de maand.  

Meer lezen?
Alle informatie over Peuterschool De Meerpaal vindt u hier:
- inspectierapport van de GGD
- schoolgids Basisschool De Meerpaal

Wilt u komen kijken bij Peuterschool De Meerpaal ?
U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschooldemeerpaal@scoh.nlof loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070 - 3553385. 
U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/kom-kijken.

Inschrijven
Inschrijven voor Peuterschool De Meerpaal kan al vanaf de geboorte van uw kind. 
[link naar aanmeldformulier: https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven]
 
Peuterschool De Meerpaal is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u op www.scoh.nl[link].